Butiksinvigning!



Det är med stor glädje jag nu kan presentera att på trettondagsafton, tisdagen den 5 januari, slår vi upp portarna på Köpmangatan. Kom och mingla med bubbel i vår nya butik! Perfekt om du ska vidare på en trettondagsmiddag eller bara är nyfiken.

De 20 första kunderna får göra ett gratis frågeformulär som hjälper dig att hitta ditt eget mode.

Vi håller till i Cayennes före detta lokal som ligger bredvid JC på Köpmangatan i Söderhamn. Där kommer vi ha öppet i två veckor för att sedan ha ett uppehåll i februari och sedan komma tillbaka i mars, vilken lokal det blir då kommer det givetvis information om senare. Här är öppettiderna för januari:

Vecka 1:

tisdag 16.00 - 20.00
onsdag 10.00 - 14.00
torsdag 10.00 - 18.00
fredag 10.00 - 18.00
lördag10.00 - 15.00

Vecka 2:

måndag - fredag 10.00 - 18.00
lördag 10.00 - 15.00

Gå gärna in på invigningens facebookevent här, osa och bjud in era vänner!

Välkomna!

Smycken i vintermörkret.



Halsband (bild 1, 4 ch 6 uppifrån) - 50 kronor
Brosch (bild 2) - 40 kronor
Armband (bild 3 och 5) - 30 kronor

Bloopers...?

När vi fotade dessa bilder höll vi ju inte till i någon trevlig fotostudio direkt, nej, vi plumsade omkring i världens snöyra, och det var ju himla trevligt men också lite svårposerat... Jag tycker dock den undre bilden (från ett nära-på-att-ramla-ögonblick) blev ganska rolig ändå!


Grön tröja - 60 kronor.

God fortsättning - nu fortsätter vi!

Efter ett julupphåll är det nu full fart igen och som kompensation för bloggtorkan kommer här ett gäng bilder på några av våra kläder:


Svart jacka - 150 kronor


Vintageklänning - 150 kronor


Mockajacka - 200 kronor


Blå täckväst - 60 kronor
Vit polotröja - 60 kronor


Vintageblus - 80 kronor
Halsband - 30 kronor

Kavaj, linne och kjol.


Brun manchesterkavaj - 100 kronor
Stickat lvitt inne - 60 kronor
Brunmönstrad kjol med skärp - 70 kronor

Second hand - något för alla.


Skinnjacka - 200 kronor
Vit stickad tröja - 60 kronor
Grön kjol - 70 kronor SÅLD

Med Shineyourself vill vi visa att second hand-kläder är något för alla. Det är för unga och för gamla och alla där emellan. Man måste inte se ut som om man kommer direkt från sextiotalet eller annan omodern tid bara för att man har gamla kläder på sig. En klädaffär med second hand-kläder är egentligen som vilken klädaffär som helst, fast med unika plagg och möjlighet att uttrycka sin egen personlighet med det man har på sig.

En butik som inte bara följer trender är en butik med otroliga möjligheter.

enoughisenough.blogg.se.



Hej! Nu har jag lagt in en länk här till höger på bloggen. Klickar man på den kommer man till min, Ingrids, privata blogg. Och på den bloggen, enoughisenough.blogg.se, finns en länk hit. Trevligt va?

Gult 60-tal.


Gul vintageklänning - 150 kronor SÅLD

Nu firar vi helgen med den här arty party-klänningen som är helt himla fantastisk!

Volanger.


Tvådelad vintagedress:
Blus - 80 kronor
Kjol - 70 kronor
Båda tillsammans - 130 kronor

Världens sötaste lilla dräkt! En blus och en kjol med volanger. Man blir helt lycklig av att ha den på sig.

I färg.


Röd vintageklänning - 150 kronor SÅLD
Svart lackskärp - 40 kronor


Rödrutig kavaj - 100 kronor
Svart lackskärp - 40 kronor
Rött halsband - 30 kronor


Blommig vintageklänning - 150 kronor SÅLD
Rött skärp - 40 kronor SÅLT



Grå figursydd kavaj - 100 kronor
Röd kjol - 70 kronor
Stickat vitt linne - 60 kronor


Röd blus - 80 kronor SÅLD

Marint i snöyra.


Marinblå kavaj med gulldknappar - 100 kronor SÅLD
Vit polotröja - 60 kronor

Två vintageblusar.




Blus i grått och vitt, svensk design av Maud Fredin Fredholm - 80 kronor.
(Klicka här för att se en blus i samma design men andra färger)

Blommig blus i grönt - 80 kronor.

En närbild.


Manchesterkavaj - 100 kronor
Stickat linne - 60 kronor

Vi fick en förfrågan om en närbild av det stickade linnet som är med i bilden till "Hitta ditt eget mode" här ovan, och närmre än så här kommer jag inte just nu, men lite bättre syns den ju i alla fall! Det är ett jättesött stickat linne (eller blus, vet inte vad den ska kallas riktigt), mycket fin. Kanske kan jag få en bättre bild på den en annan gång...

Blått.



Mönstrad vintageklänning (tillhörande skärp finns) - 150 kronor
Blått lackskärp - 40 kronor
Blå stickad kofta - 60 kronor

En fantastiskt fin klänning och världens sötaste kofta!

Röda detaljer.



Idag har jag och Erika äntligen fotat lite kläder. Det var så otroligt fint ute. Och just det, det är alltså Erika och jag på bilderna och det är Erika och jag som har fotat allt. Ni får se dessa "kategoribilder" till att börja med, sen har jag massor av bilder på lager så håll ut bara!

Klicka här för att se dessa bilder i färg och priser på kläderna.

En presentation av mig, Ingrid.

Hej! Jag heter Ingrid Bergström Nilsson och det är jag som bloggar här på shineyourself.blogg.se. Jag bloggar även på min egna blogg, enoughisenough.blogg.se, och det här med bloggande har blivit lite utav min grej. Second hand är också min grej, jag älskar det. Fina kläder och fina prylar ligger mig varmt om hjärtat, men också miljön. Att handla nyproducerat går inte hand i hand med mitt klimattänk, därför vurmar jag för att handla i andra hand, att ta vara på det vi redan har. Dessutom är det ett billigt sätt att hitta unika plagg som ingen annan har. Att se ut som alla andra har aldrig varit något för mig.

Därför känns det jättekul att få jobba med Shineyourself som täcker så många områden jag brinner för. Kläder, second hand, miljön, bloggande, att få vara kreativ. Jag hoppas att ni som är här och läser kommer tillbaka ofta, ofta! Sidan är just nu lite under uppbyggnad, men snart kommer här vara massor av fina bilder och bra blogginlägg samt information om allt som händer kring Shineyourself!


Ingrid Bergström Nilsson

Erika Ringman - grundare av Shineyourself.

Jag blev "introducerad" för second hand för ett antal år sedan när jag bodde i Stockholm, men tyckte då att det luktade konstigt och kändes ofräscht när man gick in i butikerna. Sommaren 2009 kom tankarna på att gå en feng shui utbildning. Då letade vi hus för fullt och jag ville göra allt "rätt" från början i hemmet, med möblering, inredning med mera. Och när jag hittade en utbildningen som också gick in på kläder fastnade jag direkt.

Kläder har alltid varit ett stort intresse men jag har många gånger tyckt att det varit för dyrt när alla ändå sedan går omkring och ser likadana ut. Varför betala så mycket för att se ut som alla andra? I storstäderna ser man stort hur second hand är på frammarsch och att butikerna har lika många köpare som "vanliga" butiker, men det kan fortfarande lukta och kläderna hänger alldeles för trångt, och det kan upplevas stökigt och jobbigt att leta fram det man söker.

Ändå ser jag nu värdet av att leta lite extra, hitta det "egna" plagget och samtidigt slippa betala hutlöst med pengar. Miljötänkande, återvinning, finns självklart med i tankarna så att vi ska slippa massproduktionen av kläder som ibland bara används några få tillfällen för att sedan hamna längst bak i garderoben.

Att hitta sin egen stil och ändå tänka på miljön är framtiden!


Erika Ringman

Hitta ditt eget mode med feng shui.

Feng shui är en mycket gammal österländsk lära som beskriver hur vi påverkas av vår omvärld - av färger, former och material, och av formationer i landskap omkring oss. Det handlar också om hur vi påverkas av de synliga och osynliga energifält som omger oss. Grundprincipen i feng shui är att det finns ett förutsägbart mönster i all energi omkring oss och att vi ska lära oss leva i harmoni och samspel med den energin och vår omgivning.

All materia som finns i universum är enligt feng shui uppbyggd av de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten. Alla element innehållet olika kvalitéer, som starkt påverkar oss som individer. Genom att i sitt hem skapa balans mellan de olika elementen kan man uppnå balans även i sitt inre.

De fem elementen rör sig i fem olika riktningar. De strålar utåt, koncentreras inåt, höjer sig, sänker sig och roterar.

Trä

Träenergins rörelse är riktad uppåt och utåt. De kvalitéer trä står för är öppenhet, expansion, tillväxt, förtröstan, inre vägledning, tankar som omvandlas till handling, tålamod och uthållighet.

Träelement återfinns i:
• trämöbler
• träpanel
• växter
• tavlor, tapeter, tyger
• former som liknar pelare, stolpar och ränder
• det gröna och mellanblå färgspektrumet

Eld
Eldenergin är livlig och pulserar åt olika håll. Den förknippad med de röda färgerna i spektrumet med våra känslor. Eldelementets kvalitéer är dynamisk, entusiasm, förväntan, kreativitet, självsäkerhet, förmågan att leda människor och motivation.

Eldelementet återfinns i:
• allt ljus - oljelampor, stearinljus, elektriskt ljus, solljuset, eldstäder
• husdjur
• allt som kommer från djur (päls, ben, fjädrar, ull)
• konst/ föremål som föreställer djur eller människor
• konst/föremål som föreställer solsken, ljus eller eld
• trianglar, pyramider och konformer
• det röda färgspektrumet

Jord

Jordenergi är samlad och nedåtriktad och står för mognadsprocesser. Jordelementets positiva sidor är uppriktighet, medkänsla och hänsyn. Den står också för praktiskhet, organisation, stabilitet och sensualism.

Jordelementet återfinns i:
• tegel, kakel, keramik
• långa tomma ytor
• fyrkanter och rektanglar
• de gula, bruna och jordfärgade tonerna

Metall
Metallenergin är inåtriktad och sammandragande. Den symboliseras av cirkelns fullbordade rörelse. Metallens positiva egenskaper är mental klarhet, beslutsamhet och koncentration.

Metallelementet återfinns i:
• metaller
• stenar
• oslipade kristaller
• konst/föremål av metall
• cirklar, ovaler och bågar
• vitt färgspektrum och ljusa pastellfärger

Vatten
Vattenenergin roterar stilla framåt och representerar tystnaden och mörkret där vi kan komma till insikt om livets skeenden. Vattnets livsbejakande egenskaper är självkänsla, andlighet, mystik, stillhet och tillit till en högre kraft.

Vattenelementet återfinns i:
• alla former av vattenarrangemang, även konst som föreställer 
vatten
• reflekterande ytor
• bearbetad kristall, glas och speglar
• fria och asymmetriska former
• svarta och mörka toner, t ex mörkgrått och mörkblått

Hur färger påverkar oss
Färger påverkar oss mer än vi tror. Känslor, tankar, blodtryck, kroppstemperatur, muskelaktivitet och immunförsvar påverkas av färger. Om du har ett starkt utvecklat sinne för färger så väljer du nog att klä dig efter humör, vilket på en undermedveten nivå betyder att du söker efter en energivibration som liknar din egen. Tänk då på att vi kan hjälpa kroppen och känslorna på traven genom att använda färger som stimulerar de tillstånd vi vill uppnå.

Rött
är en färg som handlar om aktivitet och konfrontation. Den stimulerar mod, styrka, framgång och sexualitet. Den röda färgen är en symbol för kärlek.

Orange är en vital och stärkande färg som oftast förknippas med entusiasm och optimism. Den används för att symbolisera förändring, utveckling, motivation, känslomässig balans och expansion. Den stimulerar hälsa och vitalitet.

Gult symboliserar solens livsgivande kraft och är starkt förknippad med vårt intellekt. Gult stimulerar klarsynthet, organisation, disciplin, koncentration men också frihet, uppriktighet och harmoni.

Grönt är naturens växande färg, därför stimulerar grönt utvecklingen på alla plan. Grönt har mycket rogivande och lugnande effekter. Grönt är en helande och läkande färg. Den symboliserar välstånd och pengar i feng shuin.

Blått hjälper dig att söka din inre sanning och stimulerar själslig frid och goda ideal. Blått förknippas med själviakttagelse, lugn, stillhet och tillit. I feng shui är blått en färg som kopplas till arbete, framgång och stabilitet i ett företag.

Lila är lugnande och dämpande färg som förknippad med intuition och medvetenhet. Det är en färg som symboliserar lärande, disciplin, själviakttagelse och självbehärskning.

Vitt
- i traditionell feng shui är vitt förknippat med döden, vilket det inte är i vår västerländska kultur. Vitt symboliseras hos oss ofta renhet och oskuld.

Svart symboliserar det okända och mystikens värld och har i alla tider och kulturer varit en betydelsefull och omdiskuterad färg. I vissa kulturer står den för sorg, i andra för magi och sensualism. Svart är stilla och tyst.

Grått består av 50 % vitt och 50 % svart och ses som en dubbelfärg. Den anses vara kompromissens färg. Grått kan också associera till självbehärskning och oberoende, och besitter både den vita och den svarta färgens egenskaper.

Brunt är en blandfärg i färgspektrumet. Färgen har stabiliserande effekter och anknyter starkt till naturen.

 

av Erika Ringman


Kontakt.

Kontakta oss med att skriva en kommentar här på bloggen eller via mail: erika.ringman@emmetrop.se.

Shineyourself - hitta ditt eget mode!

Shineyourself är en ny second handbutik med nytt tänk. Med våra kläder ska du kunna lyfta fram din egen personlighet, utan att behöva följa nya trender som kommer och går. Här finns också miljöaspekten, att ta vara på det vi redan har och inte bara handla nyproducerat.

Med hjälp av feng shui kan du hitta ditt eget mode. I vår butik finns möjlighet att få hjälp med att klä sig efter feng shui och dess element. Mer om det kan du läsa här.

Vi säljer damkläder där allt (utom ytterkläder och vissa speciella plagg som riskerar skadas) är tvättat. Tanken är att butiken ska vara som vilken klädaffär som helst med en fräsch och inbjudande miljö. Det finns ingen fast lokal, på så sätt håller vi öppet för nya möjligheter. Detta håller också kostnaderna och priserna på kläderna nere. Dessutom är det en del av det nya tänket, att man inte behöver ha öppet jämt för att hinna med att haka på nya trender varje vecka.

Från och med den 3 mars har vi butik öppen i Cayennes före detta lokal bredvid JC på Köpmangatan i Söderhamn. Här är våra öppettider:

Onsdag: 11.00 - 18.00
Torsdag: 11.00 - 18.00
Fredag: 11.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 15.00


Här på bloggen kan du följa allt som händer med Shineyourself. Information om när vi har öppet, klädbytardagar, bilder från butiken och på våra kläder och mycket annat.

Bakom Shineyourself står grundaren Erika Ringman, blivande feng shui-konsult med inriktning mot hem och kläder, samt Ingrid Bergström Nilsson, bloggare och kreativ utvecklare. En längre presentation av Erika finns här, och om Ingrid här.